29/03/2024 5:48

Ohrabrujuće: Situacija u Novom Pazaru se stabilizira, opada broj prijema

Situacija u Novom Pazaru se stabilizira, imamo manji broj pacijenata u općoj bolnici, 226, u odnosu na prije desetak dana kada ih je bilo 398, izjavio je u nedjelju koordinator opće regionalne bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek.

– Broj pregleda u covid ambulantama se smanjuje, ranije je bilo po 400 ljudi, a jučer smo imali između 200 i 250 pregleda. Imali smo i do 98 prijema, a sada je svedeno na dvadesetak prijema dnevno. Ja sam po prirodi optimist i ovi podaci me raduju, ali ne želim da se opustimo – rekao je Ðerlek u Jutarnjem programu RTS-a.

Situacija se stabilizira i u Tutinu

– Situacija u Tutinu je bolja nego što smo očekivali. Najveći problem imamo u Sjenici, odakle je 70 pacijenata – navodi Ðerlek.

– Treći dan nas prati trend i statistički podaci pokazuju da ulazimo u mirniju fazu. Međutim, s obzirom na to da se radi o nevidljivom protivniku koji nas je mnogo puta iznenadio, ponašamo se kao da imamo 400 pacijenata u bolnici i kako će nas sutra zadesiti 100 prijema. Hoću reći kako nema opuštanja, tražim ozbiljnost, disciplinu i rad – kazao je Ðerlek.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.