28/03/2024 12:55

Općinski načelnik otvorio sedam infrastrukturnih projekata u MZ Tojšići

Općinski načelnik Sead Džafić uz prisustvo predsjednika Vijeća MZ Tojšići Muje Kadića te direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija Sabahudina Sakića u proteklih nekoliko dana otvorio je i u upotrebu pustio sedam infrastrukturnih projekata koji će donijeti dobro mještanima MZ Tojšići.

Drago mi je da smo uspjeli završiti vodu i put u zaseoku Spreče, pješački most koji sam obećao djeci iz zaseoka Gutići, dječije igralište u Babajićima, vodovodnu mrežu, asfaltni put i most u zaseoku Dedajići,kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je prilikom puštanja u upotrebu dječijeg igrališta u naselju Babajići kazao da je Općina uložila preko 23.000 KM, dok je oko 6.000 KM uloženo i od strane Federalnog ministarstva za izbjegle i raseljene osobe te 7.000 KM od humanitarne organizacije Word Vision za nabavku golova, mreža i svega ostalog što je postavljeno za djecu ovog naselja.

Predsjednik Vijeća MZ Tojšići Mujo Kadić zahvalio se načelniku za sve što je uradio u Tojšićima, rekavši da su u posljednje četiri godine mještani ovog naselja vidjeli da nisu zaboravljeni kao što je bio slučaj 20 godina ranije, kada su neki drugi upravljali novcem svih građana.

Kadić je istakao i pohvalio Hasana Avdića iz Babajića koji je od sopstvenih sredstava kupio zemljište za dječije igralište koje je urađeno i dato djeci i svima na korištenje.

Za mene je poseban dan kada završimo posao i onda imamo mještanima šta da pokažemo i da im kažemo ko je to sve uradio. Dedajići su dobili vodu u svojim domovima, zajedničkim snagama i finansijskim sredstvima sa Općinom urađen je i asfaltni put, most je urađen i proširen kako bi se nesmetano mogli kretati, puštena voda u Sprečama i oko stotinu metara
asfaltnog puta i na ovome nećemo stati, ulaganje u našu mjesnu zajednicu se nastavlja rekao je predsjednik Vijeća MZ Mujo Kadić.

Pored završenih infrastrukturnih projekata, načelnik je obišao i radilište područne ambulante gdje se izvode radovi koji bi trebali biti završeni u skorije vrijeme, a razgovaralo se i o lokaciji gdje bi u naredne dvije godine mogao biti izgrađen i Dom kulture gdje će se održavati folklorne smotre kao i druge aktivnosti u ovom naselju.

 

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.