28/03/2024 12:49

Otvoren koridor za pomoć u kretanju slijepih i slabovidnih osoba

Na Međunarodni dan bijelog štapa, 15. oktobra, svečanim presjecanjem vrpce danas je u Sarajevu otvoren koridor za slijepa i slabovidna lica koji će im pomoći pri kretanju i omogučiti samostalniji život.

Koridor je urađen na širem području Skenderije, pa je tako povezano Udruženje slijepih i salbovidnih osoba sa svim stajalištima javnog prevoza.

Direktor Udruženja slijepih Kantona Sarajevo Fikret Zuko kazao je da je ovaj koridor jedan od najvažinijih projekata u BiH, a odnosi se na samostalniji život slijepih i sabovidnih osoba.

– Ovaj koridor urađen je na širem području Skenderije, povezali smo naše Udruženje sa svim stajalistima autobuskim, trolejbuskim, sa institucijama vlasti koje su ovdje u KS-u – kazao je on.

Premijer KS Mario Nandić je također istako da je ovo vrlo važan projekat u BiH.

– Mi ćemo danas pustiti u funkciju prvi ovako važan projekat u BiH u zadnjih desetak godina i najaviti da ćemo do kraja godine nastaviti i pripremiti produžetak ovog projekta, odnosno određenih koridora koji će spojiti postojeću infrastukturu sa nekim drugim važnim dijelovima kako institucija u KS-u, tako i važnih komunalnih i drugih objekata za život građana KS – kazao je Nenadić

Svečanom presjecanju, uz prdržavanje svih epidemioloških mjera, prisustvolai su ministar saobraćaja KS Adi Kalem, ministar finansija KS Jasmin Halebić te članovi Udruženja.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.