28/03/2024 16:16

Otvorene plaže u Grčkoj, plaže su već pune

Kako je i najavljeno, danas su u Grčkoj otvorene plaže, a iz te zemlje već pristižu fotografije od kojih raste čežnja za morem.

Plaže su već pune, a ljudi održavaju međusobnu distancu. I ležaljke i suncobrani su poredani tako da se što više spriječi blizak kontakt.

Ali izgledada je posjetiocima grčkih plaža pandemija trenutno posljednja misao. Izležavaju se, upijaju sunčeve zrake, brčkaju se – rade sve ono što bi i većina nas.Grčka

Grčka

FOTO: REUTERS / COSTAS BALTAS


Podsetimo, zvanični početak turističke sezone u Grčkoj je ove godine 15. maja, saopćile su tamošnje vlasti. Barovi i restorani ponovo su otvoreni ranije ove nedelje, dok se uređene plaže otvaraju danas.

To sa sobom nosi i nova pravila ponašanja. Barovima na plaži neće biti dozvoljeno da puštaju muziku, što je mjera koja će se primenjivati i na sve druge restorane i kafiće. 

Restorani i kafići počeli su sa radom 3. maja, a zabrana muzike, naravno, nije jedino novo pravilo.

Mogu da rade samo bašte na otvorenom, sa socijalno distanciranim stolovima. Ograničenja navode i da svaki sto može da primi najviše šest osoba, a gosti moraju da sjede, ne da stoje.

Dok čekaju da sjednu, kupci moraju da nose maske. Također im se toplo preporučuje da nose maske dok ne jedu ili piju, ali to nije obavezno, ističe Greekreporter.

Osoblje mora da nosi maske sve vreme dok radi, a moraćt e dva puta nedeljno da se testira na koronavirus.

 

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.