28/03/2024 12:25

Ova žena se svako jutro budi u 4:30 da mužu napravi doručak: Ljudi je napali

Domaćica Bruk Smit (Brooke Smith) iz australskog Brizbejna ima četvero djece, a toliko je posvećena brizi za djecu i supruga da svakog dana ustaje u 4:30 kako bi mužu napravila doručak.

Kako piše LADbible, Bruk je na Facebooku opisala kako joj izgleda svakodnevica.

– Uvijek se pobrinem da ne odem u krevet ako nisam svima spremila ručak za idući dan, pripremila odjeću, očistila kuću i pospremila prljavo posuđe u mašinu za suđe i pustila je da radi, te stavila veš na pranje. Nekad idem spavati u 21, a nekad u ponoć, no uvijek ustajem u 4:30 kako bih mužu napravila doručak i kafu, a potom je i sama popila, napravila frizuru te uživala u malo mira i tišine, meditacije i tjelovježbe te se spremila za dan. Sretna mama znači sretno kućanstvo. Napravite sve to čak i kad vam se ne da, jer ćete biti sretniji drugi dan – poručila je.Bruk Smit - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Bruk Smit FOTO: FACEBOOK

I dok Bruk u svom načinu života ne vidi ništa loše, drugi su joj poručili da bi i njen muž trebao preuzeti na sebe malo više posla.

– Lijepo je što ti sve radiš, no u mom braku smo ravnopravni i svako nosi jednak dio. Moj muž radi puno radno vrijeme, no i dalje čisti, kuha i brine o djeci – napisala je jedna žena.

Druga je napisala:

– Moja mama je sve to radila za mog tatu. On je rođen 1929., a ona 1931. No, danas je 2020. Moj muž pere svoje rublje. Moja djeca sama prave sebi doručak – dodala je druga.

Bruk im je odgovorila da njen sistem odgovara njenoj porodici.

– Uvijek postoje pozitivni i negativni komentari, brojne žene misle da živim kao da smo u 50-ima i da ne bih trebala to raditi za muža. Ja mislim da, ako neko radi cijeli dan na suncu, najmanje što mogu je skuhati i očistiti mu. Mislim da smo mi najsretnija porodica baš zbog tih tradicionalnih stvari koje radimo – rekla je za “Courier Mail”.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.