19/03/2024 10:22

Pala mu kašika u med: Ko je sretni Žepčak koji je osvojio milion maraka

Žepču je kupljen dobitni listić igre Super loto koji je sretnom vlasniku u subotu donio dobitak od 973.219,50 KM.

Listić je uplaćen 13. februara u 10:53 sati na uplatno-prodajnom mjestu Lutrije Bosne i Hercegovine u Žepču, u ulici Prva bb.

Igrači se raspituju

Sedma kombinacija brojeva na odigranoj šarenici igraču iz Žepča donijela je skoro milionski dobitak.

Izvučeni brojevi koji su bili sretni za igrača iz Žepča su 1, 4, 5, 9, 12 i 13.

Nakon što se vijest o dobitnom listiću kupljenjom u Žepču proširila gradom, građani su sa znatiželjom počeli nagađati o potencijalnom dobitniku.

Kako kaže prodavač listića Amel Nalić, čim se čulo za ovu vijest, igrači su počeli dolaziti i raspitivati se ko je sretni vlasnik skoro milion maraka.

Amel Nalić - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Amel Nalić FOTO: R. AGIĆ

– Osjećam se ispunjeno i radosno zbog činjenice da je neko ovim novčanim dobitkom olakšao svojoj porodici i sebi ostatak života. Od momenta kada je izvučen listić, dobio sam na stotine poziva, upita i svi pitaju je li se javio igrač, zna li se ko je dobio. Ja, kao odgovorni radnik, i da znam, ne bih otkrio – ističe u šali Nalić, koji dodaje da se potencijalni dobitnik još nije javio u prodajni centar u Žepču, a nema informacija da se javio u Centralu u Sarajevu.

Čestitke dobitniku

Žepčaci, uz kafu i na društvenim mrežama, uz čestitke, dobitniku, uglavnom, ističu kako ne bi voljeli da je novac dobio neko dobrostojeći. A među onima koji komentiraju ovu vijest, ima i skeptika, koji tvrde da je sve naštimano i da ustvari niko taj novac i neće dobiti. Neki, pak, tvrde da se već zna ko je dobio, jer na prodajnom mjestu imaju nadzorne kamere i na osnovu snimka se tačno zna ko je kupio dobitni listić.

Prije sedam godina na istom prodajnom mjestu Lutrije BiH u Žepču kupljen je bingo listić, koji je vlasniku donio 2.241.741 KM. Nikad se nije saznalo ko je dobio toliki novac, ali se zna da je iz Žepča, jer je porez od dobitka uplaćen na području žepačke općine.

Na ovom prodajnom mjestu bila su još tri velika dobitka. Jedan od 300.000 i dva od po 108.000 maraka.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.