29/03/2024 2:19

Počela izgradnja atrija na Međunarodnom aerodromu Tuzla (FOTO)

Na Međunarodnom aerodromu u Tuzli jučer je počela izgradnja atrija, a svi radovi bi trebali
biti završeni u narednih 16 mjeseci. Kako su naveli iz Međunarodnog aerodroma u Tuzli, shodno svim procedurama, ranije su izabrani izvođači radova, a ukupna vrijednost projekta je 1.678.941 KM.

„Atrij će se prostirati na površini od 604,84 kvadratna metra izgrađenog prostora, a u njemu će biti smještene sve agencije za iznajmljivanje vozila, suvenirnice, turističke agencije i prateći montažni objekti koji su trenutno smješteni u sklopu putničkog terminala”, kazali su iz tuzlanskog aerodroma.

Kroz projekt vanjskog uređenja izgradit će se saobraćajnica s pristupnim popločavanjem u zoni oko atrija, a uredit će se i prostor između zgrade putničkog terminala i atrija.

„Izgradnjom atrija također se stvaraju i preduslovi da aerodrom poveća prihode iz
neavijacijskih usluga, što je u osnovi niskobudžetnog modela na čijim principima aerodrom teži poslovati“, precizirali su iz aerodroma.

Idejni projekt atrija završen je mnogo ranije, ali je gradnja više puta prolongirana zbog
izdavanja građevinske dozvole od lokalne vlasti.
Izvođači radova u proteklih nekoliko dana uvedeni su na plato gradilišta u neposrednoj blizini zgrade putničkog terminala, a koristio se kao parking prostor.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.