28/03/2024 20:39

Početkom 2015. godine nove cijene u studentskim domovima u FBiH

Nove cijene studentskih domova u Federaciji BiH bit će poznate 1. januara 2015. godine, ali još uvijek nije jasno hoće li troškove snositi studenti ili kantoni.

Kako je u izjavi za Fenu kazao direktor Studentskog doma u Mostaru Dragan Mikulić, studente neće opterećivati poskupljenima, već traže od vlasti da subvencionira troškove, a ako to ne bude u mogućnosti učiniti, tražit će donacije.

Mikulić kako je postalo nemoguće funkcionirati u sadašnjim uvjetima, te da su poskupljenje tražili kako bi mogli pokriti osnovne troškove poslovanja.

“Još se uvijek nadamo kako će kantoni imati razumijevanja te kako će iznaći sredstva za smještaj studenata”, kazao je Mikulić.

Po njegovim riječima, neke kantonalne vlade se o zahtjevu direktora studentskih domova u FBiH nisu očitovale, dok su ga druge odbile ili djelimično prihvatile.

bhreporter/Fena

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.