28/03/2024 23:11

Poginula jedna osoba u potresu jačine 7,3 stepena

Jedna osoba je poginula u zemljotresu jačine 7,3 stepena Rihterove skale koji je pogodio područje kod obala Nikaragve i El Salvadora, a osjetio se i u cijeloj Centralnoj Americi.

Službe za vanredne situacije El Salvadora apelovale su na stanovništvo u priobalnim krajevima da se prebaci na viša područja nakon što je objavljeno upozorenje za cunami.

Vilfredo Salgado, gradonačelnik grada San Migel u El Salvadoru, rekao je da je jedna osoba poginula kada je na nju pao elektro stub.

Epicentar zemljotresa, koji je pogodio područje kasno sinoć, bio je 67 kilometara jugozapadno od priobalnog mjesta Hikililjo, u Nikaragvi, i u blizini mjesta La Union u El Salvadoru, na dubini od 40 kilometara, saopštio je američki Geološki institut (USGS).

Službe za vanredne situacije u susjednim državama Hondurasu i Gvatemali saopštile su da nema informacija o pričinjenoj šteti ili povrijeđenima.

Bhreporter/Srna

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.