Povodom Dana Starog Grada održan Karate kup

Ovo je treći po redu karate turnir, koji organizuje KK „Baščaršija“, a kojeg redovno podržava Općina Stari Grad.

Povodom 02. maja, dana Općine Stari Grad, održan je i Karate kup „Baščaršija Sarajevo 2021“, kojeg je svečano otvorio općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić.

Takmičenje je organizirao Karate klub „Baščaršija“ i to u novosagrađenoj Sportskoj dvorani OŠ „Edhem Mulabdić“ na Bistriku, čiju je izgradnju finansirala Općina Stari Grad. Općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić zahvalio se svim učesnicima koji su i pored vrlo otežanih prilika uzeli učešće na ovom turniru.

„Vašim takmičenjem dodatno ste uveličali naš značajni datum, a to je 02. maj, Dan Općine Stari Grad“, poručio je načelnik Hadžibajrić u svom obraćanju.

Ovo je treći po redu karate turnir, koji organizuje KK „Baščaršija“, a kojeg redovno podržava Općina Stari Grad.

Predsjednik ovog uspješnog sportskog kolektiva Miralem Mandžuka kazao je da je ovo prvi put da se turnir održava u Starom Gradu. „Prethodna dva turnira održali smo u sportskim dvoranama u drugim dijelovima našeg grada u februaru 2019. i 2020. godine. Nadamo se da će se ova tradicija nastaviti, jer nova sportska sala na Bistriku pruža sve potrebne uslove. Nažalost, ovogodišnji turnir održava se pod uslovima pandemije koronavirusa i to u puno manjem obimu nego prethodna dva“, pojasnio je Mandžuka.

U takmičenju učestvuje oko 200 takmičara kadeta, juniora i seniora iz Bosne i Hercegovine i cijele regije.

Dječije kategorije su izostavljene kako bi se izbjegla veća koncentracija osoba i ispoštovale sve higijensko-epidemiološke mjere.

Nakon otvorenja turnira načelniku Hadžibajriću uručen je prigodan poklon za veliku podršku 3. Karate kupu „Baščaršija Sarajevo 2021“.

Otvorenju je prisustovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad dr. sc. Mirza Batalović, dopredsjedavajući mr. sc. Damir Saračević, te pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

Politički.ba