Preduzeće “Klas” doniralo 1.500 kilograma hrane za životinje

Pionirska dolina i ZOO vrt su u vrijeme pandemije koronavirusa zatvoreni za posjetioce, ali svakodnevna ishrana i briga o životinjama koje se nalaze u zoološkom vrtu odvija se ustaljenom dinamikom i bez ikakvih poteškoća.

Obroci za životinje

Iako uprava preduzeća “Park” u čijem sastavu je i Pionirska dolina ulaže napore da od dobavljača na vrijeme osigura isporuku hrane i napitaka od kojih se svaki dan pripremaju obroci za životinje koje potiču iz svih krajeva svijeta, u tome ima svakako pomažu i društveno odgovorna preduzeća i dugogodišnji prijatelji Pionirske doline, čija podrška nije izostala ni u ovim vanrednim okolnostima, saopćeno je iz KJKP “Park”.

– Jedno od tih preduzeća je i preduzeće “Klas” koje svoje proizvode i u vrijeme pandemije donira za ishranu životinja u ovoj zelenoj oazi. Tako je danas na adresu sarajevskog zoološkog vrta kompanija “Klas” isporučila ukupno 1.500 kilograma svojih proizvoda koji će se u narednim danima naći na meniju u sarajevskom zoološkom vrtu – navodi se u saopćenju.

Narednih dana ukusne poslastice pripremat će se za lame, berberske ovce - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Hranioci koji svaki dan u timovima dolaze i vode brigu o životinjama u zoološkom vrtu narednih dana ukusne poslastice pripremat će za lame, berberske ovce, jelene lopatare, bizona, škotska goveda, eland antilope, zebre i alpake, od mekinja kojih je iz “Klasa” u Pionirsku dolinu danas stiglo ukupno 1.200 kilograma.

Ostalih 300 kilograma hrane, također, proizvodi su kompanije “Klas”, a osim ovim životinjama, bit će posluženi i raznim vrstama peradi. Tu su svakako i labudovi, divlje patke i guske koje ovog proljeća uživaju u novouređenom ambijentu dva vještačka jezera.

Prijateljska saradnja značajna i potrebna

– Dio donirane hrane bit će i obrok za druge ptice, posebno divlje patke koje tokom doručka i ručka slobodno dolaze na jezera u Pionirskoj dolini. Primjer kompanije “Klas” mogu slijediti i druga društveno odgovorna preduzeća u Sarajevu, ali i BiH, i to posebno u ovim kriznim momentima kad je kolektivna odgovornost i prijateljska saradnja, posebno domaćih firmi itekako značajna i potrebna svima – saopćeno je iz KJKP “Park”.

Dnevni avaz