28/03/2024 23:30

Prioritetna uspostava linije za London

Sredinom ove godine istječe ugovor Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) i mađarske niskobudžetne kompanije „Wizz Air“ o saradnji. Nedavno su predstavnici MAT-a i „Wizz Aira“ imali sastanak u Osijeku, a početkom marta očekuje se dolazak predstavnika mađarske kompanije u Tuzlu.

Ljetni red

– Obje strane iskazale su opredijeljenost za postizanje dogovora. Moramo, svakako, definirati određene stvari. Ako bi sve teklo prema planu, očekujemo da „Wizz Air“ uvede još neke linije sa MAT-a – kaže Esed Mujačić, direktor Tuzlanskog aerodroma.

Trenutno se iz Tuzle može putovati u Dortmund, Memingen, Ajndhoven, Bazel, Malme, Frankfurt, Geteborg, Fridrishafen, Bilund, Berlin i Keln. U ljetni red letenja vrlo brzo se trebaju vratiti linije za Beč, Štokholm i Vekše.Planirane suvenirnice, agencije - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Planirane suvenirnice, agencije FOTO: E. SKOKIĆ

– Vidjet ćemo hoće li biti uspostavljena linija za Baden-Baden. Mi smo spremni, ali, valjda, aerodrom u Njemačkoj ima određenih problema, tako da je vraćanje te linije za sada pod upitnikom – kaže Mujačić.

Iz Tuzle će se možda letjeti i u London. U toku su pregovori s kompanijom “Fly Bosnia” koja realizira let na relaciji Sarajevo-London.

– U ovom slučaju, ako bi se dogovorili, let bi bio na relaciji Sarajevo – Tuzla – London. Nadamo se da ćemo postići dogovor, jer je, prema našim saznanjima, svojevremena linija Tuzla – Luton koju je realizirao „Wizz Air“ bila dobro popunjena putnicima, ali su oni odustali od tog leta – ističe Mujačić.

Uskoro gradnja Atrija

Napokon je dobivena građevinska dozvola za gradnju Atrija na MAT-u. Čeka se samo odabir nadzornog organa kako bi gradnja konačno počela. Atrij na MAT-u imat će 900 kvadratnih metara površine, a planirano je da se tu smjeste suvenirnice, rentakar i turističke agencije.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.