Radojičić: Maske se moraju nositi, razmišljamo kako kažnjavati one koji to ne poštuju

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić apelirao je danas na Beograđane da se striktno pridržavaju svih uputstava struke i da poštuju odluke Republičkog i Gradskog kriznog štaba, koji su donijeli odluku o ponovnom obaveznom nošenju maski u zatvorenim prostorima.

– Potrebno je podizanje svijesti Beograđana – naveo je gradonačelnik za Pink i dodao da je glavni zaključak jučer održanih sjednica dva štaba “neophodnost nošenja maski”.

To, kako je naglasio, važi za javni gradski prijevoz, zatvorene prostore, kafiće, restorane i tržne centre, gdje će se, dodaje, sprovesti detaljnija kontrola.

On je dodao da se o kaznenoj politici razmišlja i da treba naći zakonsku formu da se takva politika sprovodi. Rekao je da razumije sugrađane kod kojih je pala pažnja i koncentracija u proteklom periodu nakon prekida vanrednog stanja, kao i da nošenje maski zna da bude neprijatno.

– Ali, rizik je dovoljno jasan, tako da moramo imati obzira. Najvažnija je fizička distanca i nošenje maski – istakao je Radojičić.

Dnevni avaz