29/03/2024 13:12

Radovan Karadžić se brani sam

Nakon što je na Tužiteljstvo u protekla dva dana iznjelo završnu riječ na suđenju Radovanu Karadžiću pred Međunarodnim tribunalom u Hagu, danas i sutra na redu je završna riječ odbrane.

Prvi predsjednik Republike Srpske optužen je za genocid u Srebrenici, najteže ratne zločine, ubijanje i etničko čišćenje civila nesrpske nacionalnost, opsadu i granatiranje Sarajeva, držanje vojnika UN kao taoce i za sve to tužilaštvo je zatražilo doživotnu kaznu zatvora. Radovan Karadžić se brani sam i za iznošenje završne riječi, kao i Tužilaštvo, ima dva dana. Optuženi i tužiteljstvo imaće još jednu priliku da se obrate sudu, 7. oktobra, nakon čega će se suci povući kako bi na vijećanju donijeli presudu. Prvostepena presuda se ne očekuje prije oktobra 2015. godine.

Foto:Theguardian/Bhreporter/Avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.