28/03/2024 13:30

Ratni zločinac Mladić ide na operaciju debelog crijeva, odgođen žalbeni postupak

UN-ov sud za bivšu Jugoslaviju, nasljednik Haškog suda (ICTY), objavio je danas da se žalbeni postupak protiv ratnog zločinca Ratka Mladića odgađa zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Mladić treba obaviti operaciju kojom bi se uklonio dobroćudni polip na debelom crijevu, objavio je Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (IRMCT), nasljednik Haškog suda.Ratko Mladić - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Ratko Mladić

Žalbeni postupak, koji je trebao početi 17. i 18. marta, odgađa se na rok od šest sedmica nakon operacije.

Balkanski krvnik osuđen je 2017. na doživotni zatvor zbog genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti u ratu u BiH 1990-ih godina.

Na presudu su se žalili i Mladić i tužitelji. Njegovi advokati zatražili su od žalbenog vijeća da poništi presudu i oslobodi njihovog klijenta, dok je tužiteljstvo ustrajalo da se Mladića proglasi krivim i za drugu optužbu za genocid.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.