29/03/2024 11:08

Različiti uvjeti ulaska u Srbiju za studente iz BiH

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao da su različiti uvjeti i procedura za ulazak u Srbiju za studente iz ovog bh. entiteta koji imaju dvojno državljanstvo, koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Srbiji i za one studente koji to nemaju.

Napominjući da su fakulteti u Srbiji, poslije pauze zbog epidemije koronavirusa, počeli raditi, Cicović je izjavio da su se studenti iz Republike Srpske, koji studiraju u Srbiji, više puta javljali Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu da saznaju kako mogu da se vrate na fakultete.

On je rkeao da je studentima iz RS koji imaju dvojno državljanstvo, koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Srbiji za ulazak u Srbiju potreban samo negativan PCR test na koronu ne stariji od 72 sata, dobijen u relevantnoj laboratoriji u entitetu.

Napominjući da su fakulteti u Srbiji, poslije pauze zbog epidemije koronavirusa, počeli raditi - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

S druge strane, kaže on, studenti iz Republike Srpske koji nemaju dvojno državljanstvo i nemaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Srbiji, da bi se vratili na fakultete u Srbiji, potrebno je da podnesu zahtjev Radnom tijelu Vlade Srbije za odobrenje za ulazak u Srbiju.- U tom zahtjevu treba da napišu preko kojeg graničnog prijelaza će ući u Srbiju, kojeg dana i u kojem vozilu (registarski broj) i na kojoj će adresi u Srbiji (grad, ulica i broj) stanovati, te da uz ovaj zahtjev podnesu skeniran negativan PCR test ne stariji od 72 sata dobijen u relevantnoj laboratoriji u Republici Srpskoj, kao i skeniranu potvrdu od fakulteta na kojem studiraju u Srbiji – dodao je on.

 

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.