28/03/2024 14:22

Reis Kavazović: Žrtve i narod Libana su u mislima i dovama bosanskih muslimana i svih građana BiH

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović izrazio je, u svoje i u ime Islamske zajednice, suosjećanje s libanskim narodom nakon stravične eksplozije koja je jučer pogodila Bejrut.

U saopćenju se, između ostalog, kaže “kako su žrtve i narod Libana u mislima i dovama bosanskih muslimana i svih građana Bosne i Hercegovine, koji suosjećaju s njihovim stradanjem”.

– Liban i njegov narod su i u prošlosti pokazali spremnost da u teškim trenucima pokažu svoje jedinstvo i da uz pomoć prijatelja u svijetu koje imaju na svim meridijanima prevaziđu svako iskušenje, pa smo sigurni da će i ovo. Posebno saučešće izražavamo porodicama žrtava, a povrijeđenim želimo brz oporavak- navodi se u saopćenju reisu-l-uleme.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.