29/03/2024 9:32

Rigorozne mjere zbog koronavirusa: Uveden policijski sat u Federaciji BiH!

Uveden je policijski sat u Federaciji. Odlučio je to večeras na telefonskoj sjednici u Sarajevu Federalni štab civilne zaštite. Uvođenje policijskog sata starta od sutra od 18 do 5 sati.

To znači da je na snazi policijski sat na nivou cijele BiH. Štab je postupio po prijedlogu ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare, a nakon detaljne sigurnosne procjene i cijeneći sveukupnu sigurnosnu situaciju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom kao i učestala kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana.

Faksimil naredbe Štaba - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Faksimil naredbe Štaba

Iz ove naredbe izuzimaju se svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.

Ranije je RS također donijela odluku o uvođenju policijskog sata u tom entitetu.

Premijer RS i komandant Kriznog štaba RS za vanredne situacije Radovan Višković kazao je danas u obraćanju javnosti da su donesene odluke o policijskom satu koji će biti uveden još večeras, a sve zbog pandemije koronavirusa.

Štab je donio odluku o zabrani kretanja svih osoba u RS, u trajanju od 20 do 5 sati. Zabrana se ne odnosi na ljude kojima je neophodna zdravstvena zaštita te pripadnike MUP-a i drugih agencija za sigurnost. Nepoštivanje ove zabrane, dodao je, bit će kažnjeno u skladu s važećim propisima u manjem bh. entitetu, rekao je Višković.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.