29/03/2024 9:48

Salkić: Srebrenica je naša obaveza

U prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Srebrenica od izbora na mjesto potpredsjednika RS danas je boravio Ramiz Salkić koji je posjetio Memorijalni centar Potočari-Srebrenica, gdje je odao počast žrtvama genocida.


Salkić se sastao i s načelnikom Opštine Ćamilom Durakovićem i potpredsjednikom Skupštine opštine Hamdijom Fejzićem.
Salkić kaže da je odlučio da Srebrenica i Memorijalni centar Potočari budu mjesto njegove prve zvanične posjete nakon izbora na mjesto potpredsjednika, te “da je to mjesto odakle treba krenuti novi mandat potpredsjednika”.
– Srebrenica je naša obaveza i svi mi Bošnjaci, bez obzira na to gdje bili, moramo voditi računa o Srebrenici – izjavio je Salkić nakon sastanka.
Ističe da je razgovarano o mogućnostima da područje Srebrenice postane ekonomski stabilno, dajući pri tom punu podršku načelniku u njegovim aktivnostima.
-Srebrenica mora imati apsolutnu podršku. Cilj je da svi građani u ovom gradu bolje žive. Između ostalog, razgovaralo se i o konkretnim projektima – kazao je Salkić.
Načelnik Opštine Srebrenica je nakon sastanka izjavio da je Salkićeva posjeta Srebrenici pokazatelj da funkcija potpredsjednika RS-a “nije samo njemu važna, nego da se posvetio narodu”.
-Posebno mi je zadovoljstvo što se priča svodila na status Bošnjaka u ovom entitetu, i ekonomskom statusu. Upoznali smo potpredsjednika o prilikama u Srebrenici. U budućem radu ćemo sigurno imati blisku saradnju o svim pitanjima, posebno ekonomskim – istakao je Duraković.

bhreporter/Fena

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.