28/03/2024 18:10

SARAJEVSKA VIJEĆNICA U BOJAMA AUSTRIJSKE ZASTAVE

Austrija slavi svoj Nacionalni praznik u ponedjeljak, 26. oktobra. Zbog pandemije COVID-19, neće biti upriličen tradicionalni prijem koji svake godine organizira Ambasada Austrije u BiH.

Umjesto toga bit će emitirane prigodne kulturne, protokolarne i kulinarske aktivnosti, uključujući i pozdravnu riječ ambasadorice dr. Ulrike Hartmann putem linka.

Od 22. novembra se svakog utorka i četvrtka objavljuju epizode video-serijala „Odrazi u ogledalu“ putem linka . Videosnimci tematiziraju vidljive svjedoke zajedničke prošlosti Austrije i Bosne i Hercegovine. Arhitekta Boris Trapara govori o nastanku poznatih građevina u Sarajevu, a historičarka Tamara Scheer o poznatim lokacijama u Beču.

Od 23. do 30.novembra putem linka emitira se film „Austrija: odozgo i odozdo“. Film u režiji Josepha Vilsmaiera prikazuje Austriju u prelijepim kadrovima, sa emotivnom muzičkom podlogom alpskih tonova Huberta von Goiserna.

Kulinarska emisija „BH Gastro kutak“ u kojoj ambasadorica Hartmann zajedno sa poznatim kuharom Vladimirom Vojnovićem priprema austrijske specijalitete, a koja je emitirana 24. oktobra, bit će reprizirana sutra u 14.15 sati na BHT1, najavljeno je iz Ambasade Austrije u BiH.

U sklopu programa obilježavanja Nacionalnog praznika Austrije sutra će od 18.30 do 21.30 sati sarajevska Vijećnica biti osvijetljena u bojama austrijske zastave.

Posebnu zahvalnost za realizaciju programa u povodu austrijskog Nacionalnog praznika, Ambasada Austrije u BiH iskazuje generalnom sponzoru Raiffeisen Bank dd BiH, i srdačno zahvaljuje i Gradu Sarajevu i Općini Stari Grad Sarajevo, te vojnicima austrijskog kontingenta EUFOR-a.

Hayata.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.