Savez invalida rada FBiH održao redovnu Skupštinu

Savez invalida rada Federacije BiH održao je redovnu Skupštinu prošle sedmice u prostorijama Saveza u Sarajevu.

– Od 22. člana Skupštine na nivou Federacije samo četiri delegata opravdano nije bilo prisutno. Skupštinu je otvorio i vodio predsjedavajući Skupštine Salih Brkić (ZDK). Jednoglasno je usvojen dnevnni red i, uz redovnu diskusiju, predsjednik Saveza Mirhad Miro Vejzović (HNK) je podnio izvještaj o radu za prethodni peirod osvrnuvši se na sve probleme i nedaće koje je pratilo Savez – saopćeno je iz Saveza invalida rada FBiH.

Naglašeno je da je prethodni period bio turbulentan i težak i da je savez dobio, prema njihovom mišljenju, nepravedno umanjenje finansijskih sredstava za rad od nepunih 45 posto u odnosu na prethodnu godinu.

– Ali smo svojom upornošću i transparentnim radom uspjeli sačuvati Savez i intenzivnu borbu za prava članova i svih invalida rada u FBiH. Predsjednik Vejzović je predočio i pojasnio plan rada i finansijski plan za narednu godinu koji je jednoglasno prihvaćen. Predsjednik Nadzornog odbora saveza Samir Hodžić je upoznao delegate o izvještju Nadzornog odbora prilikom njihovog pregleda dokumentacije o radu Saveza i o pozitivnom ozvještaju za rad Saveza od federalnog inspektora prilikom njihovog dolaska u Savez – saopćeno je iz Saveza invalida rada FBiH.