28/03/2024 9:46

Senad Bašić: Rahmet mu duši, pamtit će ga generacije i generacije

Senad Bašić, koji je sa Mustafom Nadarevićem glumio u brojnim filmovima poput “Praznik u Sarajevu”, “Savršen krug”, “Kod amiđe Idriza”, zatim u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, duboko je potrešen viješću o smrti glumačkog velikana i njegovog prijatelja.

– Čak sam i kao student snimio svoj prvi film, a u njemu je glumio Mustafa Nadarević, bio je to „Posljednji skretničar“. Nas dvojica smo toliko toga zajedno radili, i toliko toga sam naučio od Mustafe. Rahmet mu duši, pamtit će ga generacije i generacije – rekao je Bašić.

Ističe da je odlazak Nadarevića ogroman gubitak za bh. i regionalno glumište.

– Svoje najbolje uloge Mustafa je o stvario u BiH, počevši od “Mirisa dunja”, Mirze Idrizovića pa nadalje. On kao da je bio pupčanom vrpcom vezan za Bosnu. Njemu je Bosna bila prava majka- veoma emotivno govori Bašić.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.