28/03/2024 18:02

Skijališta u Austriji otvorena, ali bez stranih turista

U Austriji su u četvrtak uz stroge mjere higijene otvorena skijališta no zbog restrikcija pri ulasku u zemlju skijališta za strane turiste ostaju nepristupačna.

S obzirom na to da trenutne mjere borbe protiv širenja zaraze koronavirusom omogućavaju sportske aktivnosti na otvorenom, skijališta su otvorena za lokalne stanovnike i za domaće goste koji dolaze na jednodnevne izlete.
Prekogranični turizam je gotovo onemogućen zbog pravila o desetodnevnoj samoizolaciji za sve koji prelaze granice koje na snagu stupa ove subote.

Osim toga su do sredine siječnja zatvoreni svi hoteli. Rad je zabranjen i svim ugostiteljskim objektima.
Za skijaše obavezne su FFP2 maske tokom boravka u gondolama žičara ili čekanja u redu. Neka skijališta, poput Saalbacha, su ostala zatvorena te su najavila tužbu protiv ove mjere obrazlažući to činjenicom da su kontrole gotovo nemoguće a odgovornost u slučaju zaraze snose vlasnici žičara.

Zimovalište Ischgl, koje je u ožujku dospjelo u medije kao jedan od centara zaraze koronavirusom, će s otvaranjem svojih skijališta pričekati do siječnja u nadi da će tada biti ukinuta mjera samoizolacije.

Trenutno bi skijanje na nekim stazama oko Ischgla bilo nemoguće zbog toga što jedan dio staza završava u Švicarskoj pa bi nakon povratka na austrijski dio skijališta skijaši morali otići u samoizolaciju.

Mnoga skijališta u Austriji kritiziraju visoke troškove održavanja higijenskih uvjeta na stazama što rentabilno poslovanje čini nemogućim.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.