Slađan Ilić: Kada se nešto voli, to nije teško, a ovo je ipak i Sloboda

Subota, 16. januar

Odušak na Majevici 

Dan poslije imenovanja za predsjednika Skupštine TK nismo imali aktivnosti vezane za sam rad zakonodavne vlasti. Uspio sam završiti određene privatne obaveze, a dao sam sebi i oduška kroz šetnju na planini Majevici. Angažiran sam i u Odbojkaškom klubu Sloboda te sam taj dan iskoristio za dogovor o organizaciji utakmica koje nam slijede u narednom periodu.

Nedjelja, 17. januar

Sportska porodica  

I nedjelju sam donekle posvetio Odbojkaškom klubu Sloboda, za koji igra moja kćerka Nastja. Angažirali smo se svi da spremno dočekamo nastavak prvenstva. Gledao sam i utakmicu Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda, za koji u kadetskoj konkurenciji nastupa moj sin Balša. Igrali su sa Živinicama i pobijedila je Sloboda. Nakon dugo vremena igrali su utakmicu i imali su malo treme, ali su na kraju pobijedili.

Ponedjeljak, 18. januar

Mandatar se odmah prihvati posla  

Uručio sam mandat predsjednika Vlade TK, nakon konsultacija s potpredsjednicima, prof. dr. Kadriji Hodžiću. Bio je to moj prvi radni dan od imenovanja za predsjednika Skupštine TK te sam ispotpisivao sve važne akte, kao što je budžet TK za 2021. godinu.

Sve je potpisano i otišlo je na objavu. Moram naglasiti kako se profesor Hodžić ozbiljno prihvatio posla i, naravno, čekamo njegov ekspoze i imenovanje Vlade TK.