Slađana Golić predsjednica žirija jubilarnog 20. Izbora najboljeg sportiste BiH

Slađana Golić, jedna od najboljih koraškašica svih vremena nekadašnje Jugoslavije, Evrope i svijeta, predsjedavat će žirijem jubilarnog 20. Izbora najboljeg sportiste BiH, u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa, ove godine će proglašenje najboljih biti obavljeno 14. decembra na programu BHT 1.

Golić je čestitala “Nezavisnim novinama” i Radio-televiziji BiH što su i u ovim teškim vremenima za cijeli svijet, ipak smogli snage da krenu u organizaciju Izbora.

Ona je izrazila zadovoljstvo što će biti na čelu žirija manifestacije koja afirmaše sportski uspjeh, te istakla da joj je još veća čast, jer manifestacija ove godine slavi jubilej, a ona je od početka bila uključena u organizaciju ovog važnog sportskog događaja.+

Poštujući sve epidemiološke mjere žiri će ove godine, umjesto tradicionalnih sjednica u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, sastanke u skraćenom sastavu održati isključivo online, a prva će biti 2. novembra.

Partner manifestacije je krovna sportska institucija – Olimpijski komitet BiH, a podršku projektu daje i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Dnevni avaz