28/03/2024 13:57

Snijeg donio probleme za vozače: Ovo su danas najopasniji putni pravci

Zbog zimskih uvjeta za vožnju obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na putevima Tomislavgrad – Šuica – Kupres i Drvar – Bosanski Petrovac, dok putnička vozila na ovim dionicama saobraćaju otežano.

Viši predjeli

– I na ostalim dionicama u višim predjelima saobraća se otežano, a izdvajamo puteve Trnovo – Foča – Gacko (prevoji Rogoj i Čemerno) i Glamoč – Mlinište, kao i šire područje Romanije. Na putu Olovo – Kladanj – Stupari preporučuje se korištenje lanaca za teretna vozila. I u ostalim krajevima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Danas počinju radovi u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla – Kalesija. Saobraćaj se od 22 do šest sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se tokom dana usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Radovi na putu

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor – Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na GP Izačić zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.