Sramotno: U RS zabranjeni bilbordi Pokreta Snaga Domovine

Iako je oglasni prostor rezerviran i plaćen za sve veće gradove u manjem bh. entitetu samo tri dana prije početka kampanje obaviješteni su da ona ne može biti realizirana zbog “neprikladne parole”.

“Naša kampanja povodom dana državnosti Bosne i Hercegovine je startala.

Bilbordi Pokreta Snaga Domovine su postavljeni u svim većim gradovima FBiH.

Sa žaljenjem moramo obavjestimo javnost da kampanja na području RS neće biti realizirana zbog otkazivanja kompanije koja upravlja bilbordima na tom dijelu domovine”, saopćeno je iz ove političke organizacije.

Oni ističu da, iako je oglasni prostor rezerviran i plaćen za sve veće gradove u manjem bh. entitetu samo tri dana prije početka kampanje obaviješteni su da ona ne može biti realizirana zbog “neprikladne parole”.

“Pozivamo javnost da sama procjeni da li u natpisu na plakatu ima ičeg neprikladnog”, naveli su.

Ahmed Husagić, predsjednik Pokreta Snaga Domovine naveo je da, iako je dugo u politici, ovo još nikad nije doživio.

“Jedan plakat koji apsolutno promovira univerzalne vrijednosti, na prvom mjestu antifašizam, cenzuriran je”. “Očigledno da u jednom dijelu Bosne i Hercegovine imamo najcrnju diktaturu. O ovom slučaju ću  obavjestiti članove Evropskog parlamenta i druge funkcionere Evropske unije sljedeće sedmice kada imamo zakazane sastanke u Briselu.

Također želim uputiti poziv svim građanima i građankama domovine da zajedno uložimo maksimalne napore u mobilizaciji progresivnih snaga kako bi autoritarni režimi u Bosni i Hercegovini na izborima u oktobru 2022. godine bili poraženi”.

Taner Aličehić, iz ovog pokreta poručio je i da je Dejtonski sporazum “legitimizirao jednu fašističku ideologiju”.

“Cilj te ideologije je bio zločinima i protjerivanjem stvoriti strah i nepovratno poremetiti odnose među stanovnicima BiH i time spriječiti povratak na prijašnji način života koji je utemeljen 25.11.1943. godine. Mi ovom porukom naglašavamo da su vrijednosti na kojima se zasniva današnja demokratska Evropa ugrožene jer ako u Bosni i Hercegovini ne uništimo fašizam on će se sigurnošću proširiti i na nju”.

Politički.ba