29/03/2024 8:40

Sutra pakleno u cijeloj zemlji: Donosimo vremensku prognozu za cijelu sedmicu

Sunčano vrijeme prevladavat će u cijeloj zemlji do kraja ove sedmice, a, prema najavama meteorologa, topli dani zadržat će se do 20. avgusta.

Sutra će u cijeloj Bosni i Hercegovini prevladavti sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 29 do 35 stepeni.

Meteoalarm je za sutra izdao žuto upozorenje za područje cijele zemlje zbog ekstremno visokih temperatura. Očekuje se da će živa na termometru skočiti na 35 stepeni. Aktiviran žuti meteoalarm za cijelu BiH - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Aktiviran žuti meteoalarm za cijelu BiHFoto: (Screenshot)

Nakon sunčanog prijepodneva, u četvrtak tokom dana se očekuje postepen porast naoblake. Poslije podne ponegdje u Bosni su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni Celzijusa.

U petak sunčano, u jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle ili niske naoblake. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevne od 28 do 34 stepeni Celzijusa..

Za vikend sunčano i bez padavina, jutarnje kretat će se između 16 i 22, na jugu do 26. Najviša dnevna do 36 stepeni, na jugu 37.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.