28/03/2024 13:07

Svi se pitaju šta se dogodilo s tijelom preminulog

Jeziva scena snimljena je na jednom pogrebu u Indoneziji gdje je osoba koja je preminula mahnula iz kovčega kroz stakleni prozor. Ili je barem tako izgledalo.

Ožalošćena porodica i svećenik okupili su se na groblju u gradu Manado u Sjevernom Sulawesiju 5. maja kako bi pokopali muškarca koji je preminuo.

Dok je svećenik govorio, na snimci koju je snimio jedan od sudionika pogreba vidi se kako se u kovčegu pomiče ruka prema staklenom dijelu te izgleda kao da muškarac maše. Nakon što je snimka objavljena, lokalno stanovništvo odmah je pomislilo kako je muškarac zapravo bio živ te je htio pobjeći.

Ali, to se ne može sa sigurnošću tvrditi. Nakon „mahanja“ niko nije otvorio kovčeg.

Ipak, veća je vjerojatnost da se mrtvac „pomaknuo“ zbog ukočenosti i procesa razgradnje tijela.

Naime, u studiji objavljenoj u septembru 2019. godine koje su proveli naučnici s australskog univerziteta Central Queensland University u Rockhamptonu otkriveno je kako leš može promijeniti pozu bez ‘vanjske pomoći’, a rezultat tog istraživanja važan je za forenzičku nauku.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.