Tužilaštvo BiH pridružilo se glodarima srebreničke tragedije

Svraćati u Srebrenicu da bi se uslikalo pored nišana ubijenih u genocidu, saopćenjima plakati nad sudbinom ovog ubijenog grada, hapsiti one koji kradu na izborima, a ne hapsiti ubice srebreničkih sinova, odavno je prepoznato licemjerje i laž glodara srebreničke tragedije.

Piše: Almasa Hadžić

Hapšenjem izbornih varalica u Srebrenici, Bege Bektića i ostalih, Tužilaštvo BiH, javno je  stalo uz rame mnogobrojnih  političkih, pravosudnih, međunarodnih, i raznoraznih  drugih glodara srebreničke tragedije, nastojeći svezanim rukama uhapšenih sve nas uvjeriti u pravdu, ali i pravosudnu empatiju prema živim, a i mrtvim  Srebreničanima.

Džaba što po Srebrenici, po oba entiteta BiH, Srbiji, Evropi, svijetu, slobodno šeta na stotine i stotine ubica, koljača, odnosno izvršilaca genocida  nad srebreničkim Bošnjacima, a na što Tužilaštvo BiH, u najvećem broju slučajeva, 25 godina ostaje i slijepo i gluho,  priliku da odgovornost za nehapšenje  istih, uz sve prisutne TV kamere, pokrije akcijom hapšenja kradljivaca  glasova i identiteta glasača na lokalnim izborima u Srebrenici, državno Tužilaštvo nije željelo  propustiti.

Čak šta više!

Zna se da su uhapšeni radili u korist i po nalogu svima poznatih počinilaca izborne prevare, a kakva se u Srebrenici događa već desetak godina.

No, nalagodavci ove prevare Tužilaštvu BiH ovog puta nisu bili interesantni.

Nešto slično gledamo već 25 godina.

Da je kojim slučajem Bego Bektić, umjesto što je u Srbiji prijavljivao Bošnjake namičući koji glas više kandidatu za načelnika Mladenu Grujičiću,  prijavljivao Srbe, a kako bi se njihovim glasovima okoristio Grujičićev protukandidat Alija  Tabaković, nema sumnje da bi i Alija i sva inicijativa „Moja adresa Srebrenica“, skupa sa Begom Bektićem „do podne“  , svezanih ruku, bili ukrcani u kombije SIPA-e i bar jednu noć proveli i u njenom sjedištu u  Tuzli, potpisujući navode iz zapisnika inspektora da su razumjeli sve šta im se stavlja na teret.

U čiju korist su radili barabe poput Bege Bektića i ostalih?  Vidljivo, radili su u korist SNSD-a i njegovog načelnika Grujičića, odnosno lokalnog  „SNSD patrijaha“ Radomira Pavlovića i okupljene političko-crkvene svite oko njega.

Znalo se oduvijek da je Bego više nego prijatelj  i Grujičića i Pavlovića, da s njima zna i slaviti i proslavljati, putovati po svijetu itd, što je, uostalom,  njegovo legitimno  pravo.

Ali, nema tog legitimiteta niti  prava koje može osloboditi i Grujičića i Pavlovića od odgovornosti za ono što je u izbornoj kampanji i na sam dan izbora radio Bego Bektić i njegovi pomagači, osim, naravno,kad o pravu i pravdi odlučuje Tužilaštvo na čijem je čelu Gordana Tadić.

Dokle, vidjet ćemo.

Svraćati u Srebrenicu da bi se uslikalo pored nišana ubijenih u genocidu, saopćenjima plakati nad sudbinom ovog ubijenog grada, hapsiti one koji kradu na izborima, a ne hapsiti ubice srebreničkih sinova, odavno je prepoznato  licemjerje i laž glodara srebreničke tragedije. To jest genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Politički.ba