29/03/2024 11:53

U BiH danas sunčano, najviša dnevna temperatura i do 27 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost.

U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi, većinom u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni.

U nedjelju u Bosni većinom umjerena naoblaka. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poneki lokalni pljusak je moguć prije podne na području Hercegovine i jugozapadnim dijelovima Bosne.

Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz malo kiše. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 23 stepena.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.