18/04/2024 7:04

U Crnu Goru stigle tone zaštitne medicinske opreme koja je greškom najavljena za BiH

U Crnu Goru je stiglo više od 21 tone zaštitne medicinske opreme kao donacija iz Dubaija, potvrdio je crnogorski premijer Duško Marković na Twitteru. Riječ je o opremi koja je u petak avionom Boeing 747 sletjela na Međunarodni aerodrom Sarajevo, prethodno najavljena kao pomoć za Bosnu i Hercegovinu.

– Ovom izuzetno vrijednom donacijom vrijednom 2 miliona dolara, zdravstveni sistem Crne Gore obezbijeđen je neophodnom zaštitnom opremom na duži vremenski period – objavljeno je na Twitter nalogu premijera Duška Markovića.

Iz Ambasade UAE u Podgorici uputili su izvinjenje Ministarstvu vanjskih poslova BiH u ime supruge šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika UAE zbog nesporazuma sa međunarodnom pomoći koju je ona poslala.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.