29/03/2024 12:18

U Hrvatskoj aktivirani svi meteoalarmi: Puše jaka bura, mjestimično i olujna

Na sjevernom Jadranu puše jaka bura, na udare mjestimično i olujna, objavili su mediji u Hrvatskoj. Žuti meteoalarm aktiviran je za cijelu Hrvatsku.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) je aktivirao žuti stepen meteoalarma za cijelu cijelu zemlju. Za Velebitski kanal aktiviran je crveni alarm, a za Kvarner i riječko područje narančasti – zbog vrlo jake, ponegdje i olujne bure. Na ostatku obale je alarm upaljen zbog bure, a u unutrašnjosti zbog snijega i poledice.

Olujni vjetar na dijelovima autocesta

Zbog olujnog vjetra samo za lična vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i autocesta A6 Rijeka – Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački te Paški most, saopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Saobraćaj je zatvoren za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenom prikolicom na autocesti A7 čvor Draga – čvor Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te lokalnoj cesti LC 58107 Križišće – Kraljevica.

Jak vjetar usporava saobraćaj i na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

HAK: Olujni vjetar na dijelovima autocesta A1 i A6 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

HAK: Olujni vjetar na dijelovima autocesta A1 i A6FOTO: (ILUSTRACIJA)

Moguća poledica i snježni pokrivač

Zbog najavljene promjene vremena sa snijegom i susnježicom, posebno u Lici i Gorskom kotaru, te kišom koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom, moguća je poledica i stvaranje snježnog pokrivača.

HAK apelira na vozače da prije puta provjere stanje na cestama, da na put ne kreću bez propisane zimske opreme te daju prednost prolaska vozilima zimske službe.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati obaveznu zimsku opremu na sljedećim cestama u Lici: Čeglje-Vaganac-Korenica-čvor Udbina-Ondić, Korenica-Lički Osik-Karlobag, u mjestu Poljanak, Špilnik-Korenica, Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, Selište Driježničko-Prijeboj, čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, Bjelopolje-Donji Lapac, i sve lokalne i županijske ceste nadcestarije Korenica.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.