28/03/2024 20:26

U Lukavcu, Gračanici i Srebreniku situacija nije zabrinjavajuća

Zasad nema promjena uzrokovanih kišom koja neprestano pada od jučer u tri općine Tuzlanskog kantona, Gračanici, Lukavcu i Srebreniku, koje su prošle godine bile među najviše poplavljenim područjima

.

“Mi smo radili na pročišćavanju korita i lateralnih kanala i za sada nemamo dojave s terena da ima nekih problema”, kazali su Feni iz Civilne službe Lukavac.

Šef Civilne službe Gračanica Mustafa Bajić također je potvrdio da situacija na terenu nije zabrinjavajuća te da su jedino vodotoci u porastu, ali se nisu izlili.

“Ni u općini Srebrenik nije alarmantno stanje. Uradili smo dosta toga u prošloj prirodnoj nepogodi. Nadamo se da će ostati ovako, ali ništa nije isključeno. Imamo prijava građana koji su pod strahom iz iskustva od prošle godine, ali ništa značajno”, kazali su Feni u Civilnoj zaštiti Srebrenika.

bhreporter/FENA

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.