29/03/2024 11:21

Uhapšen muškarac koji je na internetu neovlašteno dijelio serije “Konak kod Hilmije” i sl.

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina realizovali su operativnu akciju kodnog naziva “Plagijat 2019“, a sve u cilju prikupljanja dokaza u vezi sa počinjenim krivičnim djelom “Nedozvoljeno korištenje autorskih prava“.

Po naredbi Suda BiH, policijski službenici su izvršili pretres stana osobe A.M. u Bijeljini i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom – veći broj računara, prenosnih računara, USB stik i dr.

Osoba A.M. se sumnjiči da je počinio krivično djelo “Nedozvoljeno korištenje autorskih prava“ u periodu od decembra 2017. godine do danas, na štetu “United Media Grupe“. Ovim krivičnim djelom pričinjena je šteta u iznosu od 45.000 eura.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv njega će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Srna nezvanično saznaje da je djelo počinio tako što je putem više internet stranica omogućio pristup sadržajima televizijskih serija “Ubice mog oca”, “Konak kod Himlije”, “Žigosani u reketu”, “Na granici”, “Kad susjedi polude”, “Kud puklo da puklo”, “Samo ti pričaj”, “Ujka – novi horizonti”, zaštićenih autorskim pravima.

Izvor: klix.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.