Ulice, trgovi, ali i pijace, skoro su pusti u Tuzli (FOTO)

Ulice i trgovi u Tuzli i danas su skoro pusti. Samo se rijetki mogu sresti u gradu, a i oni koji su se odlučili da prošetaju, mahom se pridržavaju propisanih pravila – nošenja zaštitnih maski, rukavica, pa čak i rastojanja jednih od drugih.

“Avazov” reporter jutros je obišao i veliku tuzlansku pijacu, na kojoj je većina tezgi bila pokrivena. Prodavači koji su radili, imali su rukavice na rukama, neki su imali i maske, ali nisu krili potištenost i strah od vremena koje je pred svima.

– Svi smo u strahu, pokušavamo se pridržavati higijene, ali niko ne zna šta ga čeka. Mi živimo od ovoga što prodamo, hranimo porodice. Mušterije su rijetke, a imamo nabavljenu robu, koja će sigurno, ako se ne rasproda, propasti. Očekujemo da će vlast u Tuzli, zbog sveopćeg stanja, imati obzira prema nama kada su u pitanju pijačne rente. Sutra je petak, pazarni dan, i to će biti mjera kako ćemo se ponašati ubuduće, hoćemo li zatvoriti svoje tezge na određeno vrijeme ili ćemo nastaviti raditi – jednoglasni su prodavači s tuzlanske pijace.

Što se tiče kafića, slastičarni, buregdžinica, ćevabdžinica, picerija, kladionica i frizerskih salona,  u Tuzli se za sada svi pridržavaju pravila ponašanja koja su propisali krizni štabovi.

Dnevni avaz