29/03/2024 8:20

Urnebesni saobraćajni znaci koje treba shvatiti ozbiljno

Zbog nespretnih prijevoda ili simpatičnih naziva sela i gradova saobraćajni znakovi postaju turistička atrakcija.

Upozorenja poput onih za policajce koji spavaju na putu (sleeping policeman ahead) ili djece iz “slobodnog uzgoja” (free range children) također pozivaju na to da opalite koju fotografiju za Instagram ili Facebook.

Krenete li u egzotičnije zemlje, osim krava i konja, na saobraćajnim znakovima možete vidjeti i kivije (najmanje ptice trkačice), kao i risove koji “divljaju” po Španjolskoj. Čuvajte se i majmuna koji bi vam lako mogli ukrasti stvari.

Saobraćajni znak s tenkom na koji možete naići u Engleskoj podsjeća na to da bi sporija vojna vozila mogla prelaziti cestu pa se ne treba uplašiti ili iznenaditi. Od tenkova bi moglo biti opasnije ne pridržavati se upozorenja za snimanje selfieja na opasnom terenu s kojeg možete pasti ili ozlijediti se.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.