28/03/2024 13:41

Uskoro isporuka 50 automobila za ratne vojne invalide

U sjedištu Vlade Federacije BiH danas je između Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i “Porschea BH” u ime ponuđača potpisan sporazum o isporuci 50 putničkih automobila marke Škoda Octavia Karavan Ambition 1.5 TSI DSG-automatik za ratne vojne invalide 100 posto prve grupe.

U ime Federalnog ministarstva sporazum je potpisao Mirza Terzo, koji je kazao da je ovo nastavak pružanja podrške ratnim vojnim invalidima 100 posto prve grupe, te da je uprkos smanjenju finansijskih sredstava zbog pandemije koronavirusa, ova budžetska pozicija ostala ista i ratni vojni invalidi će i ove godine dobiti 50 putničkih automobila koji će im poboljšati uslove života.

Izvršni direktor “Porschea BH” Senad Olovčić je kazao kako je ovo posebno važan projekat u kojem ova firma učestvuje, jer je riječ o kategoriji branilaca koji vozila koriste kao ortopedska pomagala. Istakao je da vozila koja se dodjeljuju zadovoljavaju sve potrebne kriterije i prilagođena su potrebama korisnika, te da će u predviđenom roku biti isporučena i dodijeljena budućim vlasnicima.

Za ove namjene je u Budžetu FBiH za 2020. godinu izdvojeno 1.500.000 KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.