Uspješnih 28 godina rada Radio-televizije Tuzlanskog kantona (FOTO)

 

A.Hadžić

Foto:A.Bajrić-Blicko

Skromnom svečanošću u prostorijama Radio-televizije Tuzlanskog kantona danas je, u prisustvu uposlenika i kolega novinara iz drugih medija, obilježeno 28 godina rada ove izuzetno uspješne medijske kuće.

Nastala u najtežim ratnim vremenima kada je tuzlanski kraj bio skoro u potpunoj medijskoj blokadi, ova RTV kuća, zahvaljujući entuzijazmu i predanosti njenih uposlenika, izrasla je u respektabilan  medij kome se vjeruje i do čijeg se profesionalizma itekako drži.

Bez obzira na sve politike koje su se u Tuzlanskom kantonu smjenjivale tokom godina njenog postojanja, RTV TK je svojim profesionalnim pristupom uspjela sačuvati obraz profesije, zašto je godinama od strane strukovnih organizacija nagrađivana za svoj rad.

„U posljednjih godinu dana RTV TK, osim nekoliko veoma uspješnih programskih projekata, nastavila je i sa jačanjem tehničkih svojih kapaciteta. U prošloj godini  u funkciju su stavljene potpuno obnovljene radijske i studijsko-režijske prostorije i oprema, te emisiona oprema, čime je Radio TK uređen i opremljen kao jedna od najmodernijih radio stanica u regionu.

Ovu 28 godišnjicu dočekujemo sa potpuno novom TV režijskom opremom koja nam je omogućila  emitovanje TV programa u visokoj HD rezoluciji.

Projekat obnove velikog studija je u toku, pripremljen je projekat i osigurana su sredstva za to i samo čekamo da se završi administrativno-tenderska procedura kako bi se krenulo sa obnovom“, navodi Kasim Softić , direktor RTV TK.

Softić kao dugogodišnji urednik  RTV TK i „direktor iz esnafa“, u razgovoru za politicki.ba navodi da je kolektiv ove kuće bogat iskusnim profesionalcima, kako onim „pred kamerom“ tako i onim „iza kamere“ od kojih su mnogi „rasli i srasli“ sa ovom medijskom kućom.

„Naši novinari su zabilježili historiju ovih krajeva i na to smo izuzetno ponosni. U ovih 28 godina stizali su na sve događaje pa i onda kad smo bili daleko slabije opremljeni. Naš intezivan i posvećen rad ogleda se i u finansijskim rezultatima, bez obzira na godinu krize iza nas. Nedavno nam je dodjeljeno priznanje „Bonitetne pouzdanosti“ kao i „Finansijske izvrsnosti“ što je potvrda ispravnosti naše poslovne politike, ali i svojevrsna preporuka privrednim subjektima i finansijskim institucijama za uspješnu i pouzdanu poslovnu saradnju“, navodi direktor Softić.

Inače, RTV TK svoju medijsku snagu i profesionalnu posvećenost,  dokazala je i u vremenu pandemije koronavirusa, kada su njihovi uposlenici, bez obzira na opasnost od zaraze, stizali na sve događaje , a sve da bi pravovremeno informisali  svoje gledateljstvo.

Softić ne krije ponos na biografiju RTV TK, na sve što su uposlenici ove medijske kuće, kao i oni koji su na njenom čelu stajali prije njega,   radili tokom proteklih godina, a zašto im je najveće priznanje , kaže, gledanost njihovog programa.

Politički.ba