Uz prekršajni nalog dobio i šamar

SARAJEVO Zlatan Muhović napadnut nakon sudara u Lukavici

Muhović je odmah priznao da je kriv za trostruki sudar, za šta je kažnjen

Redakciji “Dnevnog avaza” obratio se mladić iz Sarajeva Zlatan Muhović, koji tvrdi da ga je 18. septembra u Lukavici brutalno napao suvozač iz Golfa 2 nakon trostrukog sudara.

Sve priznao

– Svojim Golfom 3 uzrokovao sam lančani sudar, u kojem su učestvovali još Golf 2 i Renault Megane. Odmah sam to priznao, kriv sam i dobio sam kaznu za to, ali policija nije kaznila suvozača Golfa 2, koji me je fizički napao – tvrdi Muhović.

Prema njegovim riječima, u sudaru je zadobio povredu vrata zbog čega ga je istog momenta glava zaboljela i imao je mučninu. Napadnut je kad se pokušao pripremiti za dolazak policije na uviđaj.

– Vrata su mi bila otvorena, sagnuo sam se da uzmem dokumente i u tom trenutku mi je prišao suvozač iz Golfa 2 u koji sam udario. Počeo je da viče: “Šta si mi uradio od auta? Daj pare za ovo!” Uhvatio me je za rame i doslovno me izvukao iz vozila. Bacio me je na auto i iz sve snage mi udario šamar – govori Muhović.

Sve se to dešavalo dok policija još nije bila stigla na mjesto sudara.

Gađao prijatelja

– Dolazi policija, nikog nisu pitali je li povrijeđen. Napravili su uviđaj i sjeli u auto. U tom momentu, dolazi moj prijatelj, koji je vidio udes. Ispričao sam mu za napad. On je pitao suvozača: “Zašto si ga udario, nije bilo potrebe”, a ovaj je uzeo plastičnu flašu i gađao ga. Policija je tada izašla iz auta. Mene i njega su doveli do vozila i kazali nam: “Nemojte praviti problem da ne biste zaradili prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira” – rezignirano kaže Muhović, jer je policija, umjesto da kazni napadača, njima dvojici zaprijetila prijavom.

Ovaj mladić odlučan je da ide do kraja u prijavi protiv svog napadača, ali i žali što u tom šoku nije uzeo broj telefona vozača Passata 5, koji mu se ponudio da svjedoči o napadu.

Nisam bio zaštićen 

– Bit je u tome što policija nije kaznila suvozača za napad. Oni su samo sastavili zapisnik o sudaru. Iako sam se žalio da me boli glava, oni su me pustili da takav vozim, mogao sam još udesa da napravim. Nisu mi dali medicinsku pomoć, nisam bio zaštićen – pojašnjava Muhović te dodaje da je u Klinici za urgentnu medicinu izvadio ljekarski nalaz.

DNEVNI AVAZ