28/03/2024 21:59

Veliki broj bh. građana najluđu noć će provesti na Siciliji i u Istanbulu

Ostalo je još tri sedmice do dočeka najluđe noći. No, zimske i praznične čarolije počele su već širom BiH, a kako dani odmiču, postaju sve bogatije, zabavnije, zanimljivije.

No, veliki broj Bosanaca i Hercegovaca već polako pakuje kofere jer su ranije rezervirali doček Nove godine na nekoj atraktivnoj destinaciji.

Bez ponude

Muamer Lutvić, direktor turističke zajednice „Centrotrans“, za „Avaz“ je istakao da je ove godine, za razliku od prethodnih, tražena Sicilija.

– Prvi put imamo direktan let iz Sarajeva za Siciliju pa je ona broj jedan po traženosti. Tradicionalno, veliko je interesiranje za Rim, Prag, Bratislavu, Beč i Dubrovnik – istakao je Lutvić.

Novogodišnje putovanje za Siciliju avionom košta oko 900 maraka za Istanbul oko 500 maraka.

– Rim s taksama košta oko 850 maraka. Nemamo ponudu za doček Nove godine po bh. gradovima – pojasnio je Lutvić.

U agenciji „Solazur buena vista“, kako kaže Adnan Baručija, Istanbul je na vrhu liste.

Svi aranžmani

– Poslije njega su na listi Maroko i Rim. No i programi Valensija – Madrid – Barcelona, Milano, Beč, Moskva, Lisabon i Dubai također su veoma traženi ove godine – kazao je Baručija.

Oni koji se odluče ostati u BiH neće biti razočarani.

U Sarajevu, na Trgu BiH, veliki broj građana će uživati uz regionalnu zvijezdu Željka Joksimovića, dok će Mostarce u Novu godinu uvesti „Hladno pivo“, „Gustafi“ i „Twist“. Novogodišnji koncert u Banjoj Luci će održati „Crvena jabuka“ i pjevačica Jelena Tomašević.

Spektakl i u susjednoj Hrvatskoj

Posljednjih godina praksa bh. građana je da za doček Nove godine odlaze do susjedne Hrvatske. Jelena Rozga, Nina Badrić i „Dubioza kolektiv“ zabavljat će goste i domaće u Splitu, Rijeci, Dubrovniku…

Osim dočeka na gradskim trgovima koji će, prema najavama, biti spektakularni, dočeci se već uveliko planiraju i na bh. planinama, u hotelima i restoranima.

Veliki broj bh. građana odlučilo se za Istanbul - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Veliki broj bh. građana odlučilo se za Istanbul AGENCIJE
Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.