Vidović ‘s kreča’ za trijumf Slobode protiv Čelika ( FOTO )

Prvi meč 9. kola odigran na Tušnju

Na Tušnju su prvi susret devetog kola Premijer lige BiH odigrali Sloboda i Čelik, a domaći tim je slavio s 1:0.

Ni danas, kao ni u prethodnih osam mečeva u Premijer ligi ove sezone, Sloboda nije uspjela postići gol u prvom dijelu, ali izabranicima Zlatana Nalića je to najmanje važno jer su upisali novu i zaista važnu pobjedu.

U prvom poluvremenu je Sloboda za klasu bila bolja na terenu, stvarala je šanse, djelovala motivisanije i opasnije, ali nije uspijevala da nađe put do Ružićeve mreže.

Prvi ozbiljniji pokušaj imao je Vidović kod domaćih u 18. minuti, ali je Ružić bio siguran. Potom je Husejinović u 20. minuti s nekih dvadesetak metara pucao preko gola, onda traljav udarac Barabana u 23. minuti…

Nastavili su se napadi Slobode sa još većim intenzitetom, da bi u 23. minuti Vidović nakon lijepe akcije i dobrog upošljavanja od stane Begnovića loše zahvatio loptu.

Ubrzo novi pokušaj Vidovića, pa je u 25. minuti ovaj napadač pokušao da uposli Barabana, ali je lopta otišla na drugu stranu. U 27. minuti Pršeš je šutirao, no bilo je to loše. Novi pokušaj Vidovića u 32. minuti, ali je Ružić izbacio u korner. U 37. minuti Husejinović je iz skraćenog kornera gađao direktno prema golu, ali je Ružić dobro odreagovao.

Imali su i gosti iz Zenice neke svojhe polušanse preko Dedića, Jazvina i Okića, ali ipak Sloboda je bila puno bolja u prvom periodu, no ta neslavna tradicija nije joj dopustila pogodak.

Na otvaranju drugog dijela Jazvin je u prodoru, ali je loše šutirao, a onda u 54. minuti mladi Beganović spašava Tuzlake izblokiravši pokušaje Jazvina. Upravo je Beganović u 57. minuti srušen nakon duela sa Karamatićem, pa je sudija Šehović dosudio penal. Vidović je bio siguran za slavlje Tuzlaka.

Ubrzo se i prvi sudija Admir Šehović povrijedio, pa ga je zamijenio četvrti sudija Adis Mulahasanović. U 70. minuti Zukić je imao dva pokušaja, ali nije uspio da ugrozi gol Zeničana.

Ostalo je 1:0 u meču koji je produžen devet minuta, Sloboda je nastavila sjajan niz i sa 14 bodova došla je na četvrto mjesto na tabeli, dok je Čelik sedmi sa 12

bodova. Čelik u narednom kolu dočekuje Tuzla City, dok će Sloboda ugostiti GOŠK, ali prije toga klubovi će u srijedu odraditi obaveze u Kupu BiH.

Sloboda – Čelik 1:0 (Vidović 58 – penal)

Sloboda: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Alispahić, Zukić, Ignjatović.

Čelik: Ružić, Livaja, Dedić, Okić, Karamatić, Grahovac, Mehić, Jamak, Miletić, Jazvin, Juirina.

Tekst:Sportsport.ba