28/03/2024 22:30

Vijeće ministara BiH razmatra Informaciju o IPA sredstvima za oporavak od poplava

Vijeće ministara BiH danas na sjednici u Sarajevu trebalo bi da razmatra Informaciju o tekućim i planiranim IPA sredstvima za oporavak od poplava, čiji je predlagač Direkcija za evropske integracije.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o sastanku o stanju i problemima u oblasti mljekarstva u BiH održanom 11. novembra 2014. godine, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o aktivnostima na obradi podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i predsjedavanje Bosne i Hercegovine Vijećem Evrope u periodu maj-novembar 2015. godine.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i: Informaciju o aktivnostima u sklopu Dekade uključenja Roma 2005-2015 godine; Informaciju o učešću predstavnika BiH na regionalnom sastanku o povećanju učešća država zapadnog Balkana u UN-ovim operacijama održanja mira, kao i Informaciju o nalazima i preporukama Evropske komisije sadržanim u Izvještaju o napretku za 2014. i dokumentu Strategija proširenja i ključni izazovi 2014-2015 godine.

bhreporter/Fena

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.