28/03/2024 11:37

Vlada Njemačke donirala uniforme vrijedne više od devet miliona KM

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić susreo se danas s oficirom za vezu Savezne policije Njemačke za BiH dr. Florianom Vedekindom (Wedekind).

Tokom sastanka, u Glavnom uredu GPBiH u Sarajevu, upriličena je primopredaja donacije Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke radi podrške razvoju GPBiH.

Radi se o kompletima zimskih uniformi za kormilare, koje će u velikoj mjeri pomoći i doprinijeti zaštiti policijskih službenika GPBiH prilikom nadzora plave granice tokom zimskog perioda.

Vlada Njemačke dosad je GPBiH donirala opremu u vrijednosti više od devet miliona KM u cilju operativnog jačanja ove policijske agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH te organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.