28/03/2024 15:31

Vučić: Srbije se ne miješa u unutrašnje odnose u BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponovo komentirao pojavu slovenskog “non papera”. On je izjavio je da se Srbije ne miješa u unutrašnje odnose u Bosni i Hercegovini i da je  Beograd uvijek spreman da razgovara o svim temama i čuje mišljenje pripadnika bošnjačkog i hrvatskog naroda, a “posebno rukovodstva Republike Srpske i srpskog naroda predvođenog Miloradom Dodikom”.

Kako je rekao, Srbija podržava integritet kako države, tako i entiteta Republika Srpska u okviru BiH.

– Uvijek smo spremni da razgovaramo o svim temama. Ne kidišući na ljude koji drugačije misle. Spremni smo da čujemo šta o svemu misle pripadnici bošnjačkog i hrvatskog naroda. Posebno šta o svemu tome misli Republika Srpska, rukovodstvo RS-a i srpskog naroda predvođenih Dodikom – rekao je Vučić novinarima na poligonu “Pasuljanske livade” prilikom vojne vježbe.

Predsjednik Srbije je rekao da nije vidio mape o promjeni granica u regionu. Kazao je da ne spada u one ljude koji će da skaču nekome po glavi. A da nešto nisu ni vidjeli.

– Nisam gledao mape. Jedino sam razočaran potpunom intelektualnom demobilisanošću naše intelektualne javnosti i elite i pseudoelite. I ofrlje ocjenama nečega što niko nije ni vidio. Niti se udubio na bilo koji način. Već su apriori za ili protiv nečega – rekao je Vučić.

On kaže da se divi ljudima koji su u stanju da nešto kritikuju i drvlje i kamenje bacaju na nešto što nisu ni vidjeli

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.