28/03/2024 15:49

Vučić: Svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin, država će se boriti za zdravlje i jednih i drugih

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da isporuka 10 kliničkih i tri transportna respiratora bolnici u Novom Pazaru pokazuje da je “svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin i da će se država boriti za zdravlje i jednih i drugih”.

On je poslije sastanka sa predstavnicima Kriznog štaba Novog Pazara rekao da je bolnici u tom gradu dostavljeno i 22.000 hirurških i 3.000 epidemioloških maski, mnogo hiljada rukavica, 250 skafandera.

– Došao sam da kažem ljudima u Novom Pazaru da smo svi zajedno u teškoj borbi. Donijeli smo veliku pomoć za Novi Pazar na poklon za sva vremena, a ne samo dok traje borba protiv epidemije koronavirusa, jer želimo da ljudi u ovom gradu znaju da vodimo računa o njihovom zdravlju – kazao je Vučić.

Navodeći da je “još jedna teška noć i dan za nama”, predsjednik Srbije je pozvao građane da budu disciplinovani jer će, kako je ocijenio, naredne dvije sedmice biti “izuzetno teške”.

Rasim Ljajić: Nije sramota biti bolestan - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Podsjetio je da su 22 osobe u Novom Pazaru pozitivne na koronavirus, a da je među njima i troje djece.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocijenio je da je Vučićeva posjeta važna, ne samo zbog isporuke medicinske opreme, već i zbog činjenice da je to prva posjeta predsjednika jednoj opštini u Srbiji od početka krize sa epidemijom koronavirusa.

– Nama je pomoć potrebna, i moralna i u vidu opreme i pokazuje da nismo sami, da imamo na koga da se oslonimo – kazao je Ljajić i zamolio građane da budu odgovorni, navodeći da “nije sramota biti bolestan, nego biti neodgovoran”.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.