19/03/2024 10:56

Vukanović: Čuvajte Dejton, ne vodite Srpsku u provaliju

“Nisam londonski đak, pa možda neću to dobro da prevedem. Ja to vidim kao suicid, autodestrukciju, ludilo. Neko će to da prevede kao R-sex-it, a onda smo nagrabusili”, rekao je Vukanović.

Potom je ukazao na opasnost priče o izdvajanju Republike Srpske, ilustrujući to primjerom da  srpski narod sjedne u autobus bez kočnica, a da na prvoj krivini njegove vođe iskoče.

“Vi ćete iskočiti iz autobusa, a narod će otići u provaliju”, rekao je Vukanović.

“Lako je Dodiku, ima vilu u Beogradu… Znate li čime se igrate, sa sudbinom ovog naroda, čiji su sinovi živote dali za Republiku Srpsku”, upitao je Vukanović.

Vukanović poziva na razum i da se poslanicima Narodne skupštine dostavi odluka Ustavnog suda BiH.

– Prošli put ste nam podvalili dokument “Programa reformi BiH” – rekao je on.

“Pričati o referendumu je veoma opasno, treba da branimo Dejtonski sporazum kao svetinju, vaši postupci vode u ‘Dejton 2’, što je veoma opasno za Republiku Srpsku”, rekao je Vukanović.

Igrate se sa Republikom Srpskom i srpskim narodom, rekao je Vukanović tokom obraćanja u Narodnoj skupštini.

“Novih granica nema bez rata”, upozorio je Vukanović, dodajući da je ova vlast već podijelila Republiku Srpsku na istočnu i zapadnu kod Brčkog.

BN TV

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.