19/03/2024 10:34

Zasukali rukave i očisti obalu Bosne

Neformalna grupa volontera pod nazivom “Ekologija i sport”, koju sačinjava više od 15 ljubitelja prirode, ekoloških aktivista i sportista iz Maglaja i njegove okoline, tokom vikenda je izvela akciju čišćenja i uređenja oko 300 metara obale rijeke Bosne na ulazu u grad.

Akcija je realizirana uz podršku Eko HUB Maglaj, odnosno Udruženja građana „Fojničani“ i projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva te podršku švedske Vlade i općina Maglaj, Žepče, Zavidovići i Usora.

Organizirali akciju za pohvalu

Inače, radi se o lokaciji na kojoj su svojevremeno članovi SRD „Bosna“ organizirali brojna takmičenja. Nažalost, vrijeme je učinilo svoje, staza je zarasla u bujnu vegetaciju i samim tim bilo je teško prići do vode, a za invalidne osobe nemoguća misija. Nakon akcije već se može razmišljati i o organizaciji nekog takmičenja.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.