Zbog epidemioloških mjera smanjen broj učesnika Marša mira

Članovi Pododbora za organizaciju ovogodišnjeg Marša mira danas obišli trasu od Potočara do Nezuka.

A.Hadžić

Tokom dana, članovi Pododbora za organizaciju Marša mira, koji 8. jula ujutro kreće iz Nezuka prema Srebrenici, obišli su trasu kojom bi učesnici Marša, od 8. do 10. jula trebali prepješačiti.

Prema riječima Zulfe Salihovića, koji se ove godine nalazi na čelu Pododbora za organizaciju Marša mira,  obilazak trase krenuo je od samog jutra.

„Trenutno smo prošli planinu Udrč i spuštamo se niz Kamenicu. Naša ekipa utvrđuje moguća oštećenja trase, kao i eventualne fizičke prepreke.

Ono što smo do sada vidjeli, trasa je prohodna i čista, što nas, naravno, sve raduje“, kazao nam je Salihović danas kasno poslijepodne.

Inače, na ovogodišnjem Maršu mira očekuje se oko 2.500 učesnika za koje Pododbor priprema logističku podršku.

„Broj učesnika je smanjen zbog epidemioloških mjera kojih se svi moramo pridržavati.

Kao i ranije, učesnici Marša se prijavljuju iz raznih krajeva BiH kao i iz inostranstva“, navodi Salihović.

Naš sagovornik, posebno,  moli sve ovogodišnje učesnike marša da se strogo drže preporučenih epidemioloških mjera i da svaki eventualni  zdravstveni problem, odmah prijavljuju medicinskim ekipama koje će i ove godine, tokom cijele rute, biti na raspolaganju.

Okupljanje učesnika Marša mira i ove godine bit će 7. jula uvečer u selu Nezuk, gdje će biti održano i postrojavanje preživjelih boraca 28. divizije Armije RBiH, odakle narednog dana, tokom jutarnjih sati kreću prema Potočarima.

Politički.ba