Vozač BMW-a pokušao pobjeći pa odustao, iz vozila odbacio oružje

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška11. avgusta uhapsili M.M. iz  Bosanske Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, saopćeno je iz PU Bosanska Gradiška.

Naime, policijski službenici Policijske uprave  Bosanska Gradiška preduzimajući mjere i radnje na sprovođenju operativne akcije ”Kalibar” uočili su putnički automobil BMW X1 koje se kretalo u njihovom pravcu.

Vozač M.M. uočavajući da se približava policijskim službenicama zaustavio je vozilo, te započeo radnju kretanja unazad, a potom izašao iz vozila i odbacio vatreno oružje.

– Gore navedeno lice je lišeno slobode, a na licu mjesta izvršen je uviđaj kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje- naveli su iz policije.

Oružje pronađeno prilikom pretresa

Oružje pronađeno prilikom pretresa

FOTO: PU BOSANSKA GRADIŠKA


Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci izvršen je preters kuće, pomoćnih objekata, kao i vozila koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađena određena količina vojnog naoružanja, municija i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu gore navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se protiv M. M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Dnevni avaz